HTML

Klíma karbantartás Budapest

Friss topikok

Címkék

beltéri klíma (1) cseppvíz (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hol legyen a klíma berendezés a lakásban? (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (11) klímaberendezések (5) klímajavítás (1) klímarendszerek (2) klímaszerelés (3) klímaszerelés budapest (5) klímaszerelő (2) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (9) klíma olcsón (1) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (5) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) kültéri klíma (1) légkondi (2) légkondícionáló (5) légkondicionáló (5) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (2) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (4) Midea klíma (4) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Klímaszerelés cikk folytatása

2017.09.11. 15:59 Klíma technika

Klímaszerelés nyomvonalának kiválasztása, ingyenes helyszíni tanácsadás, felhasznált anyagok bemutatása

Klímavásárlás előtt sokat nézzük az internetet hol és kitől rendeljük meg a klímaszerelést. Rengeteg cégnél láthatjuk  a kedvenc feliratunkat az ingyenes helyszíni felmérés feliratot, ami nagyon hasznos lehet a vásárlóinknak. Hiszen ilyenkor egy klímaszerelésben tapasztalt kollégánk fog kimenni a helyszínt megnézni és tanácsot adni, hogy hova érdemes felszerelni a klímaberendezést és minyen nyomvonalon lehet a beltéri és a kültéri összekötő csöveket vezetni hogy az még esztétikus és szerelés szempontjából is maximálisan megfeleljen.

 1000_1.JPG

Ingyenes helyszíni felmérés

Az ingyenes helyszíni felmérés végén küldünk egy árajánlatot a pontos végösszegről, ami tartalmaz minden költséget és nincsenek rejtett költségek. Sajnos nagyon sok cégnél előfordul rejtett költség. Felmérés során számtalanszor megkérdezik, de máshol csak 25 ezer akkor maguknál miért 40.000 ft tól kezdődik a klímaszerelés?

 

Sokan bedőlnek ezeknek a reklámoknak, amik így szólnak klímaszerelés 25.000 Ft-tól és erre jön rá a sok apróbetűs rész amit meg se akarnak látni. Ilyenkor miért nem kérdezzük meg magunktól vajon máshol miért kerül jóval többe a klímaszerelés Budapest területén?

 

Klímaberendezés és klímaszerelési áraink mindig megtalálhatóak a honlapunkon amit sokan nem néznek meg és a felmérés során szembesülnek a tényekkel ,hogy max 130-150.000 ft ból nem lehet megoldani. De az áruházban van 100.000 ft ért klíma! Értem én de akkor miért hívott ki? A legtöbb klímaszerelő cég csak a nála vásárolt split klíma egységeket szerelik fel.

 

A fentiek ismeretében most már tudjuk melyik klímaszerelő céget hívjuk ki ingyenes helyszíni felmérésre (akinek ismerjük a gépeit árait stb..). A felmérés végén kapunk ÍRÁSBAN nem szóban egy árajánlatot ami minden költséget tartalmaz. Ezt követően lehet megrendelni a szerelést.

A felmérés során a nyomvonal kialakítását kell feltétlen végigbeszélni. A nyomvonal mindig a klíma beltéri egységtől indul, általában már itt szembesítjük ügyfeleinket, hogy a kondenzvíz folyik ki a klímaberendezésből és a víz sajnos nem folyik felfele. Vagyis a vezetékeket nem tudjuk a plafon sarkában elvinni mert kell a lejtés a kondenzvíznek.

 

A klímaberendezés működéséhez nem csak kondenzvíz csőre van szükség hanem hűtőköri rézcsövekre. Ezen csövek szigetelésére elektromos kábelezésére és hogy ez mind ne a falon lógjon keresztbe kasul ezért ezt mind belepréseljük egy 55*60 mm es fehér kábelcsatornába. Ezek a kábelcsatornák már modern kanyarodó ívekkel vannak felszerelve, hogy ne keljen sziloplaszttal összefaragni a sarkokat mint régen.

 

A hűtőköri csövekre a szigetelés nagyon fontos, több szempontból is . Az egyik a hőveszteség elkerülése a másik pedig a pára kicsapódásának elkerülése . Ezek a csövek 0-10 fok körüli hőmérsékletűek és ezért kicsapódik rá a pára úgy, mint a hideg sörösüvegre nyáron.  A szigetelésnek mindenképp párazárónak és UV sugárzás állónak kell lennie. Egy profi klímaszerelő cég csak ilyet használ. Lehet manapság olyan csövet kapni ami előrre le van szigetelve, sőt még párba is van a nyomó és a szívócső így sokkal kisebb helyet foglal a klíma szerelés során.

 

A klíma beltéri és kültéri egységeket össze kell kötni elektromos kábelekkel amin tud kommunikálni egymással. Ezek a kábelek általában 4-5 eres kábelek és 1mm-esek. Sokan megfeledkeznek az elektromos betáplálásról, vagyis a konnektorba be kell dugni a klímakészüléket. Így a konnektorhoz vagy a biztosíték táblához is el kell vezetni egy kábelcsatornát. Ide már elég a15x15 mm es is  és ezt már lehet a plafonon a sarokba vezetni.

 

A felmérés során az elektromos hálózatot is megvizsgáljuk hogy alkalmas legyen a feladat ellátására, hiszen a régi házak elektromos rendszere nem erre volt kitalálva hanem tv rádió állólámpa és nagyon sok esetben még földelés sincs a szobák konnektoraiba, ami elengedhetetlen ezeknek a processzorral vezérelt klímaberendezéseknek. Sokszor találkozunk ezzel a problémával hogy nem bírja a falban lévő vezeték, nincs földelés. Ilyenkor kiépítjük a biztosíték tábláig az áramot.

 

Igyekszünk úgy megtervezni a kábelcsatorna nyomvonalát hogy az esztétikus maradjon. Próbáljuk a sarokba lehozni az ablaknál a függönnyel takarni stb.. 

A nyomvonal hossza függ attól is hogy a beltérit hova helyezzük el . Sokszor azon a 2 méteren akarnak spórolni, hogy a klíma tökéletes helyen legyen. Nem érdemes, mert a spórolás rövid távon öröm de hosszú távon tartós bosszúságot okoz.  A kültéri egység helye sokszor adott de itt se szabad megfelejtkezni az esztétikáról.

 

A fent leírtak alapján megvan a nyomvonal akkor a következő cikkben  jöhet a klímaberendezés kiválasztása.

 

 

Klímaszerelési árainkat az alábbi linken találja http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

Nálunk a felmérés ingyenes!

 

Szólj hozzá!

Címkék: klíma szerelés klíma telepítés

A bejegyzés trackback címe:

https://klima-karbantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr6913114834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása