HTML

Klíma karbantartás Budapest

Friss topikok

Címkék

beltéri klíma (1) cseppvíz (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hol legyen a klíma berendezés a lakásban? (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (11) klímaberendezések (5) klímajavítás (1) klímarendszerek (2) klímaszerelés (3) klímaszerelés budapest (5) klímaszerelő (2) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (9) klíma olcsón (1) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (5) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) kültéri klíma (1) légkondi (2) légkondícionáló (5) légkondicionáló (5) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (2) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (4) Midea klíma (4) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Multi split klímák

2017.01.20. 13:36 Klíma technika

Multi Split klíma

Léteznek olyan berendezések, amik single split illetve multi split néven terjedtek el.

Ez gyakorlatilag annyit takar, hogy a single split rendszer egy kültéri és egy beltéri egységből áll, míg a multi split esetén egy kültérire több beltéri csatlakoztatható.

multi-split-klima-resize.JPG


Sokszor hívjak ezeket duál vagy triál rendszereknek, ami két vagy három csatlakoztatható beltéri egységre utal, ugyan vannak ennél komolyabb 4-es vagy 5-ös multik is.  

Nagy előnye a multi rendszernek értelemszerűen, hogy a legtöbb esetben esztétikusabb egy darab falon kívülre szerelt klíma, mint mondjuk 5 darab egymás mellett, mint ahogy az a képen is látszik.

 

Előfordul sok esetben viszont, hogy nem lehet megoldani több kültéri felszerelését, helyhiány vagy társasházi szabályzás végett, így marad a multi rendszer. 
Ezeket a berendezéseket általában nem lehet szettben hirdetve megtalálni az interneten, hiszen egyedi igényekre szabva kell összepárosítani a rendszer elemeit. 
Például két 25 négyzetméteres és egy 50 négyzetméteres szobába, nem feltétlen előnyös, ha 3 db 3,5 kW beltéri egységet választunk. A nagy szobában túl alacsony, míg a kisebb szobákban túl magas lesz a teljesítmény.

Ideális körülmények között ezt 2 db 2,5 kW, illetve egy 5 kW beltéri klímával lehet megoldani. Hogy mit mivel lehet összeállítani, milyen kültéri volna szükség az adott teljesítményű beltérihez, azt a gyártó szabja meg egy kombinációs táblázat segítségével. Erre itt található néhány példa:

Daikin klíma kombinációs táblázat: itt található meg
Fujitsu klíma kombinációs táblázat: itt található meg

Gree klíma kombinációs táblázat: itt található meg

Ugyan a táblázat listázza a kültéri egységeket teljesítmény szerint, és hogy mivel lehet összepárosítani, de olyas valakinek, aki nem foglalkozik ezzel napi szinten, nem valószínű, hogy sokat mond.

A táblázatok értelmezéséhez így szükség van néhány alapismeretre a készülékekről és azok típusairól. A Gree táblázatban például 7, 9, 12, 18, 21 stb számokat láthatunk. Ezek a beltéri egységek típusszámában jelölt teljesítményére utalnak. Például a 2,6 kW Gree Smart GWH09QB típusszámában a 9-es jelölés arra utal, hogy 2,6 kW teljesítményt tud nyújtani. Ugyan ez a készülék, GWH12QC jelöléssel már 3,5 kW teljesítményre képes. A többi gyártónál is előfordul hasonló jelölés: például Fujitsu ASYG09LUCA és Panasonic E9QKEW. Ebben az esetben is a szám úgy változik a típusmegjelölésben, ahogy a teljesítmény. 

Ezek a multi rendszerek egyaránt használhatóak hűtésre és fűtésre, akár csak egy single split klíma. Ami hátránynak mondható, hogy egyszerre csak egy üzemben működik. Ez alatt azt értem, hogy nem tudunk egy beltérivel hűteni, míg a másikkal párhuzamos használat mellett fűtünk. 
Ez azért van, mert a hűtés módban a klímagáz más irányba áramlik a rendszerben, mint fűtés esetén.
Ár fekvésé a multi rendszereknek magasabb, mint a single rendszereknek, hiszen sokkal minőségibb anyaghasználatot igényel a kültéri egység, ha 2 vagy épp 5 szoba klímáját kell kiszolgálnia.


Természetesen, ha bármi kérdés merülne fel, szívesen segítünk ügyfeleinknek, és igyekszünk minden kérdést azonnal megválaszolni. A felmérést követően az árajánlatba minden esetben mi állítjuk össze a szükséges vagy ajánlott multi rendszert, így Önnek csak döntenie kell a szerelés időpontjáról.

 

További részletek: www.klimatechnika.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kültéri klíma multi split single split beltéri klíma

A bejegyzés trackback címe:

https://klima-karbantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr6112182208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása