HTML

Klíma karbantartás Budapest

Friss topikok

Címkék

beltéri klíma (1) cseppvíz (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hol legyen a klíma berendezés a lakásban? (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (11) klímaberendezések (5) klímajavítás (1) klímarendszerek (2) klímaszerelés (3) klímaszerelés budapest (5) klímaszerelő (2) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (9) klíma olcsón (1) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (5) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) kültéri klíma (1) légkondi (2) légkondícionáló (5) légkondicionáló (5) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (2) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (4) Midea klíma (4) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Klímaberendezés felszerelése telepítése hogyan mit miért

2017.08.14. 15:38 Klíma technika

Klímaberendezések szerelése nem is olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Sokszor kérdezik ügyfeleink ez mennyi idő 1-2 óra? Sajnos nem inkább 2-5 óra közötti intervallummal lehet számolni egy klímaszerelés. Először is fontos hogy hol van a helyszín, mert nem mindegy hogy a klímaszerelés Budapesten XIX IX  XI vagy a III. és tőlünk a legmesszebbi IV. kerületben kell elvégezni. Ettől fügétlenül egész Pest megyében szerelünk klímaberendezést. Ipari klímaszerelést egész ország területén végzünk.

 

A szerelés függ attól, hogy hol tudunk parkolni, utcán vagy bent a kertbe. A kertbe sokkal gyorsabb a bepakolás, mert ott nyitva lehet hagyni a teherautót nem kell mindig zárni nehogy ellopjanak belőle például egy Polar klímaberendezést aminek az ára 160.000ft vagy egy komoly szerszámot egy Hilti fúrót aminek az ára meghaladja egy komolyabb Fujitsu klíma árát is.

 

Ha sikerül a parkolás utána kiderül van-e lift a házba vagy a földszinten dolgozunk, mert egy panel lakás klímatizálása a 4. emeleten ahol nincs lift az kevésbé jó. Oda mindent gyalog felhordani és a végén le ez lelassítja a klímaszerelőt rendesen. Felsorolunk néhány apróságot mi kell egy minőségi klímaszereléshez:

  • Legfontosabb egy minőségi klímaberendezés,
  • porszívó,
  • kis fúró,
  • nagy fúró,
  • szerszámos láda,
  • mérőóra,
  • vákuumszivattyú,
  • rézcsövek,
  • csatornák,
  • szigetelő anyagok,
  • konzol,
  • tipli,
  • csavar,
  • anya,
  • vízcső,
  • létra
  • és rengeteg apróság.

600.jpg

Nem jár kosszal

Porszívóra azért van szükség, hogy falfúrás közben ne legyen por a lakásban, így a klímaszerelés minimális kosszal jár. Több fúrógép pedig azért szükséges, mert különböző méretű lyukakat kell a falba fúrni a csövek kivezetése az 52mm es lyukon történik.

 

A klíma kültéri egységet 14mm rögzítésekkel szereljük. Szerszámos láda nyilván a rengeteg kézi szerszámnak van, amiben speciális klímaszerelés céljából lettek kifejlesztve. Vákuumszivattyú és a mérőóra az azért szükséges hogy a klímaberendezés szakszerűen legyen üzembe helyezve. Egy minőségi Fujitsu , Panasonic vagy Polar klímánál ez nem történik meg  a gép hamarosan tönkremehet. Ezért minden esetben ezt a lépést az üzembe helyezésnél be kell tartani.

 

A klíma kültéri egysége lehet a földön ami nagyban megkönnyíti a klímaszerelést de ha az egekbe kell szerelni 3-6 m magasba az nagyon viszi az időt. Sokszor kérdezik hogyan szerelünk fel klímaberendezést panelház ablak alá. Hát az ablakból kihajolva és az ablakból tesszük a klímakonzolra rá a klímaberendezést. Ja és még nem ejtettünk le egyet sem elég nagy baj lenne leejteni egy 32kg os Daikin kültérit.

 

Nyomvonal

A klímaszerelés nyomvonala milyen hosszú és mennyire bonyolult. Minnél hosszabb annál több idő megy el a nyomvonal kialakítására. A klíma nyomvonal mentén el kell pakolni mindent az útból. A hosszú nyomvonal mentén mennyi falat kell átfúrnunk. A falakat a lakásban 2 oldalról kell fúrni hogy ne omoljon le a vakolat tenyérnyi foltokban. Ez is nagyon lassítja a szerelést, mert minden egyes falhoz illetve oldalához oda kell pakolni mindent, fúrót létrát porszívót.  Téglafalból is több fajta létezik, van a 2xégetett börtöntégla ami beton keménységű, mésztégla ,Ytong , Lyukacsos Porotherm, és a beton.

 

Beton falnál ha vasat fogunk ami nagyobb mint 6 mm akkor új lyukat kell fúrnunk. 6 mm es vasat azt még elfúrjuk. Klímaszerelés egyik legnehezebb pontja a nagy lyuk elkészítése amin át mennek a klímacsövek.

 

Az ideális klímaszerelés az amikor be tud állni a kertbe a kocsival a klímaszerelő egy földszintes kertes ház udvarára ami Ytong téglából épült és a nappaliban kell felszerelni a klíma beltéri egységet és a kültérit a beltéri egység mögé úgynevezett szendvics szerelés és mindez elérhető egy 3 fokos létráról és egy könnyen szerelhető polar klímát vásárolt az ügyfél. Az elektromos áram ki van építve és a cseppvíz is mehet a kültéri alá. Egy ilyen klímaszerelés 2 óra alatt szakszerűen elkészül. Ilyen is van de azért ez elég ritka.

 

Összegzés

Összegezzük hogyan is néz ki egy szerelés:

  • Kiérkezünk a címre és leparkolunk .
  • Felhordjuk az ön által választott klímát a fent felsorolt szerszámokat .
  • Elpakoljuk a nehéz bútorokat felszereljük a beltéri egységet
  • kialakítjuk a nyomvonalat, átfúrjuk a nagy lyukakat behajtogatjuk a klímaszereléshez szükséges csöveket felszereljük
  • a kültéri egységet felhelyezzük a dekorcsatorna fedeleit kiépítjük az elektromos betáplálást
  • beüzemeljük a klímát
  • összetakarítunk
  • kitöltjük a garancialevelet
  • megírjuk a számlát
  • közben kipróbáljuk a klíma egység funkcióit.
  • És ha minden rendben van lepakolunk és már megyünk is a következő címre. 

 

Következő cikkünk a klímaszerelési anyagokról és a helyes nyomvonal kiválasztásáról fog szólni.

 

Klímaszerelési árainkat az alábbi linken találja http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

Nálunk a felmérés ingyenes!



 

Szólj hozzá!

Címkék: klíma telepítés klímatelepítés budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://klima-karbantartas.blog.hu/api/trackback/id/tr4713114786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása